makers

Eleftheria Lavdaki

Eleftheria Lavdaki

Kostuumontwerper

Eleftheria Lavdaki komt oorspronkelijk uit Griekenland en studeerde in 2016 af aan de opleiding Fashion Design van ArtEZ, Arnhem. Meteen na haar afstuderen is ze de kostuumontwerp wereld ingedoken omdat ze veel dingen in de modewereld mistte. De samenwerking tussen verschillende disciplines vind ze fascinerend en in de wereld van (muziek)theater heeft ze dat gevonden.

Na een stage bij Toneelgroep Amsterdam bij de productie De Dingen die Voorbijgaan in regie van Ivo van Hove in augustus 2016, werd Eleftheria aangesteld als assistent kostuumontwerper bij verschillende grote producties van Toneelgroep Amsterdam en Theater Utrecht. Onder anderen bij De Meiden van Jean Genet (regie Katie Mitchell), Hedda Gabler van Henrik Ibsen (regie Thibaud Delpeut) en Obsession van Visconti (regie Ivo van Hove). Daarnaast heeft ze de kostuums en het decor ontworpen voor de jonge maker Milou Peters die in Juni 2017 afstudeerde met de muziektheater voorstelling “Sehnsucht”.

Eleftheria gebruikt haar mode gerelateerde achtergrond tijdens het kostuumontwerpen, want ze vind vakmanschap en techniek in kleding maken heel belangrijk. Het samengroeien van de regisseur, de performers, de vormgevers, de muziek en het licht vind ze het allerbelangrijkste tijdens het realiseren van een (muziek-)theater productie.

Eleftheria omschrijft haar stijl, die nog in ontwikkeling is, als tijdloos en sober, met elementen van deconstructie. Ze gebruikt graag bestaande kleding die door bewerkingen toch een ander gezicht krijgen, maar ze ontwerpt ook graag kleding from scratch. Eleftheria haalt haar inspiratie uit culturele en politieke actualiteiten, maar ook door het statische van architectuur ten opzichte van de beweging en het organische van natuurlijke elementen.

Bij Kameroperahuis wil ze graag haar eigen stijl verder ontwikkelen en samen met andere jonge makers werken aan interessante producties.

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

In Een Kersentuin, zien we Ljubov (Juul Vrijdag) in de laatste hallucinante momenten voor haar dood. Deze aan lager wal geraakte adellijke dame klampt zich vast aan alles wat er niet meer is. Langzaam verliest ze de grip op haar herinneringen. Hoogte- en dieptepunten flitsen als een grillig en muzikaal revue-requiem aan haar voorbij. Het onder ogen komen van haar eigen verval leidt tot een pijnlijke confrontatie met het verleden dat zij zo idealiseerde.

In de sprookjesachtige bossen van Frederiksoord ligt Welstaat. Hier leefde eens een gemeenschap vredelievend samen onder leiding van de wonderschone Hannah.Hannah was een leider die ervoor zorgde dat iedereen in Welstaat kon worden wie hij of zij wilde zijn. Sinds haar overlijden is Welstaat veranderd. De rijkdom neemt af en de ooit zo hechte gemeenschap dreigt in drie groepen uit elkaar te vallen. Om ervoor te zorgen dat de gemoederen niet nog hoger oplopen, besluiten de bewoners Welstaat te koop te zetten. Met als doel: het vinden van een nieuwe leider (u?). Lukt het de bewoners om met de komst van deze nieuwe leider Welstaat weer tot bloei te brengen?

 

 

Collega's

bekijk alle makers
Sara van Gennip

Sara van Gennip

Merlijn Runia

Merlijn Runia

Warre Simons

Warre Simons

Eva Traa

Eva Traa

Mervyn Groot

Mervyn Groot

Stan Verberkt

Stan Verberkt