makers

Vera Selhorst
Vera Selhorst

Vera Selhorst

Scenograaf

Vera Selhorst is scenografe. Ze ontwerpt decors, kostuums en licht. Na het afronden van de opleiding Theatre Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht specialiseerde ze zich in het ontwerpen van toneelbeelden voor muziektheater en opera.

In haar werk is ze op zoek naar abstracties van de realiteit, waarin materiaalgebruik veel zeggingskracht krijgt. Vera is van het grote gebaar met een rauw randje. Ze werkt met statische beelden die worden opgebouwd en afgebroken, waarbij de theatrale dramaturgie leidend is.

Bij Kameroperahuis ontwierp ze het toneelbeeld voor de voorstellingen Bake That Awesome Pie, Paard, Brandweerwagen, Kikker en Before I Die. Voor Club Gewalt maakte ze het ontwerp voor Man On Wire en voor het Fringefestival was ze verantwoordelijk voor de vormgeving van de voorstelling Bezoek. Daarnaast werkt ze samen met ander jonge talentvolle Nederlandse makers. Recent heeft ze de vormgeving voor de voorstelling Laetitia Gerards met Poulencs La Voix Humaine gemaakt die in Het Concertgebouw te zien was.

Naast haar eigen werk assisteert zij het ontwerpersduo Clement&Sanou, waarbij ze nauw samenwerkt met regisseuse Lotte de Beer (allemaal oud makers van Kameroperahuis). Zo werkte Vera onder andere mee aan uitvoeringen van Cosí fan Tutte in Braunschweig, Tristan und Isolde in Regensburg en Boulevard Solitude in Kopenhagen.

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

De Bruisende Buren zijn weer bezig! Op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni presenteren zij de wervelende show ‘De Bruisende Buren goes Wild’. Een spectaculaire voorstelling bomvol nieuwe muziek, geïnspireerd op de thema's en muziek van de geruchtmakende musical Hair.

Kameroperahuis ontdekte dramatische personages in een vlog en tutorial op het internet, en besloot een muziektheatervoorstelling te maken met als basis de exacte gesproken teksten uit de vlog en tutorial. 

Midden in een stad ligt een verlaten sprookjespark. De draaimolens zijn vervallen, het reuzenrad staat stil, de levensgrote draken en olifanten zijn omgevallen en verwaarloosd. Maar te midden van de vergane glorie waart een vrouw als een geest door een spookstad. Jazeker, hier woont nog iemand.

In 2018 komen verschillende verhalen van ‘onder de toren’ tot leven. Lokale verhalen die al generaties bekend zijn of juist nu ontstaan. Over unieke objecten in de toren, over onvergetelijke gebeurtenissen die de toren heeft waargenomen of over het leven van bijzondere mensen die met de toren zijn verbonden. Al deze verhalen vallen onder het grootschalige project Under de Toer. In dit project worden 32 verhalen uit 32 dorpen tot leven gebracht met als gemene deler 'onder de toren'. Under de Toer maakt onderdeel uit van het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa.

In de zomer van 2017 reist een bijzondere en hartstochtelijke muziektheaterproductie van Kameroperahuis en I SOLISTI Belgian wind ensemble Antwerp langs enkele Nederlandse festivals en door Vlaanderen Before I Die. In de voorstelling gaan aria's van Madama Butterfly en Norma - gearrangeerd voor een intieme kamermuzieksetting - een dialoog aan met een nieuw geschreven monoloog voor een man.

1 -  2 -  volgende

Collega's

bekijk alle makers
Sara van Gennip

Sara van Gennip

Merlijn Runia

Merlijn Runia

Warre Simons

Warre Simons

Eva Traa

Eva Traa

Mervyn Groot

Mervyn Groot

Stan Verberkt

Stan Verberkt