makers

Warre Simons
Warre Simons

Warre Simons

Componist, regisseur

Warre Simons studeerde jazz gitaar en daarna klassieke compositie aan het Conservatorium van Amsterdam. Zijn muziek werd onder andere gespeeld bij De Nationale Opera en Muziekgebouw aan 't IJ. Verder maakte hij muziek voor toneelgezelschappen als Toneelgroep Amsterdam, Wunderbaum, NTGent, Münchener Kammerspiele, Wiener Burgtheater en Thalia Theater. In 2013 maakte Simons tijdens zijn studie aan het conservatorium een succesvol regiedebuut bij Theater Bellevue. Sindsdien legt hij zich naast zijn werk als componist steeds meer toe op regisseren. Simons is ook actief als maker van voorstellingen die hij helemaal zelf vorm geeft. Hij ontwikkelt dan naast de regie en de compositie ook de tekst en speelt soms zelf mee. Dit deed hij onder andere bij Kameroperahuis en op Oerol. De voorstelling Niet De Klucht Van De Koe is zijn debuut als operaregisseur.

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

Meest intieme festivalavond van Nederland

Het Wilde Oosten is werk van nieuwe makers uit verschillende disciplines geselecteerd door de spannendste productiehuizen van Oost-Nederland. Met een culturele karavaan van jonge schrijvers, theatermakers en muzikanten trekt Het Wilde Oosten door Overijssel en Gelderland. Maak kennis met de nieuwste lichting artiesten uit het Oosten.

Zijn we, in een wereld vol beeldschermen en oordopjes, nog wel gewend om onze oren te spitsen en onze blik te focussen? Er is in de wereld steeds meer te zien. Gemiddeld kijk je acht uur per dag naar een beeldscherm waar de wereld aan je voorbij flitst. Dankzij alle online mogelijkheden voor het delen van afbeeldingen en video’s wordt de wereld elke dag onderworpen aan een lawine van nieuwe beelden. Neem je wel eens de tijd om echt te kijken? Hoe vaak verwonder je je nog over wat je ziet

In 'Why Nobody Should Listen To Mozart' dienen ouderen (65+) en jongeren (14-20 jaar) van nu Mozart van repliek.

Gerbrand Adriaenszoon Bredero, de dichter en toneelschrijver, is in augustus 2018 maar liefst 400 jaar dood. Als eerbetoon wordt rondom de drie hoofdpersonages uit zijn beroemdste werk, ‘De Klucht van de Koe’ een gloednieuwe opera gemaakt. Echter deze keer is alles anders. De landelijke rust wordt verstoord door prog-rock, barok instrumentaria, wrange ritmes en mierzoete melodieën. De koe (Merlijn Runia) is haar weiland ontgroeid en de boer (David Visser) laat geld groeien. De dief (Laetitia Gerards) is haar obsessie voor het materiële verloren en verlangt nu naar een ideologische buit. Bredero's iconische drietal heeft het onschuldige universum van de klucht definitief verlaten en ontwaakt in een absurd, duister en fysiek muziekdrama.

Wat zou er gebeuren als jonge theatermakers de kans kregen om vrijuit te experimenteren op een bijzondere locatie? Dat kun je zien in theaterroute SPRUIT, waar makers van Kameroperahuis de kans krijgen te maken wat ze zelf willen maken. Tijdens de route loop je als bezoeker van de ene naar de andere performance en word je verrast door wat deze talenten in huis hebben.

Collega's

bekijk alle makers
Céline Hoex

Céline Hoex

Merlijn Runia

Merlijn Runia

Sara van Gennip

Sara van Gennip

Wessel de Vries

Wessel de Vries

Warre Simons

Warre Simons

Eva Traa

Eva Traa