makers

Wessel de Vries
Wessel de Vries

Wessel de Vries

Schrijver

Hoewel Wessel de Vries (1994) in 2017 afstudeerde aan de schrijfopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht met het tragikomische filmscenario Mount Raymond, schrijft hij ook voor theater. Hij schreef teksten voor Productiehuis ’n Meeuw in Leeuwarden, en Theater Sonnevanck in Enschede. Uit de teksten die hij schrijft blijkt een voorliefde voor enigszins vreemde personages die op groteske wijze grip proberen te krijgen op een wereld die vaak groter, ingewikkelder en minder meegaand is, dan ze zouden willen.

Momenteel schrijft Wessel de Friestalige voorstelling Wat jo wolle voor Tryater in Leeuwarden en werkt hij samen met regisseur Max Lunter aan het speelfilmscenario Het Grandioze Falen. 

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

In 2018 komen verschillende verhalen van ‘onder de toren’ tot leven. Lokale verhalen die al generaties bekend zijn of juist nu ontstaan. Over unieke objecten in de toren, over onvergetelijke gebeurtenissen die de toren heeft waargenomen of over het leven van bijzondere mensen die met de toren zijn verbonden. Al deze verhalen vallen onder het grootschalige project Under de Toer. In dit project worden 32 verhalen uit 32 dorpen tot leven gebracht met als gemene deler 'onder de toren'. Under de Toer maakt onderdeel uit van het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa.

Collega's

bekijk alle makers
Tim Hammer

Tim Hammer

Stan Verberkt

Stan Verberkt

Mart van Berckel

Mart van Berckel

Sara van Gennip

Sara van Gennip

Doriene Marselje

Doriene Marselje

Eleftheria Lavdaki

Eleftheria Lavdaki